Lucruri interesante despre rasele de caini

In timp ce toate rasele de caini au o origine genetica comuna de atatea mii de ani, evolutia a condus la aparitia unor trasaturi specifice si unice pentru anumite rase, care le diferentiaza de toate celelalte. Diversitatea apare in ceea ce priveste aspectul, personalitatea si alte anumite caracteristici. Cititi mai departe in acest articol cateva lucruri interesante despre diferitele rase de caini din intreaga lume.

Chihuahua se naste cu un loc moale pe craniu, la fel ca si copiii. Pe masura ce imbatranesc acest loc cunoscut ca “molera” se intareste.
- Puii de Dalmatian au la nastere o culoare alba pura, petele lor incepand sa se dezvolte dupa ce implinesc 3 saptamani.
- Despre cainii din rasele Bull Terrier si Pit Bull se presupune in mod gresit ca o falca se poate bloca atunci prind prada sau o jucarie si este imposibil de eliberat pana ei nu considera ca trebuie. Acesta este un mit – totul tine de fapt de puterea lor.
- Mic, dragut si prietenos, cainii din rasa Dachshund au fost initiali crescuti pentru a se lupta cu bursucii.
- Cainii Boxer nu sunt denumiti astfel din cauza tendintei lor de a “boxa” cu labele din fata, asa cum fac pisicile. In timpul anilor 1900, cainii din aceasta rasa au fost foarte populari ca si caini de circ.
- Primul caine care a aparul intr-un film a fost din rasa Border Collie si se numea Jean. Filmul cu acesta a aparul in anul 1910.
- Cea mai rapida rasa de caine este, desigur, Ogarul – acesta poate alerga cu pana la 72 de km / ora.
- Mai multi caini au fost la bordul renumitului vas Titanic, doar 3 dintre acestia scapand. Acestia erau din rasele: Pechinez, Pomeranian si Labrador.
Ciobanescul German este cel mai frecvent asociat cu rolurile de paza, insa sunt si niste caini de asistenta excelenti. Un caine din aceasta rasa si-a ghidat stapanul orb pe traseul montan Appalachian, care este lung de 3.379 km.
- In timpul Evului Mediu, cainii din rasa Mastiff au fost folositi pentru a proteja convoaiele de haiduci si animale de prada si erau imbracati in armura completa si cu guleri cu ghimpi.
- Pudelul Francez nu este de fapt originar din Franta, ci din Germania.
- Rasa Pudel este rasa cu cea mai mare contributie in aparitia de noi rase.
- Cainii din rasa Rhodesian Ridgeback este un vanator neinfricat. Acest lucru se datoreaza si unui motiv foarte bun, acestia au fost initial folositi pentru a vana lei.
- Cainii din rasa Shar-Pei au o limba foarte neobisnuita de culoare violet.
- Terrierul albastru este de fapt nascut negru, si poate dura pana la 2 ani ca blana lor sa devina albastra.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu