Curiozitati despre caini si pisici, pe intelesul tuturor!

In calitate de proprietari de animale de companie suntem adesea amuzati si, uneori, deranjati de anumite lucruri pe care acestea le fac. Dar, in viata, nu se face sau nu se intampla nimic fara un motiv bun. Acest lucru se aplica si in cazul animalelor de companie.
Asadar, pentru a va ajuta sa intelegeti unele lucruri pe care prietenii nostri cu blana le fac, va prezentam in continuare cateva “curiozitati”.

1. De ce cainii (si chiar si pisicile) beau uneori din vasul de toaleta?
Stim deja ca o anumita cantitate de microbi pot ramane in apa din vas, astfel atunci cand ne vedem animalul ca bea de acolo este normal sa nu fim foarte fericiti. Dar, amintiti-va ceva foarte  important, cainii si pisicile au un miros extraordinar si sunt in stare sa deosebeasca apa curata de cea murdara. Ei pur si simplu evita anumite parti. Motivul pentru care aleg sa bea din toaleta este acela ca de cele mai multe ori, proprietarii lor uita sa le schimbe apa din bol si sa-l si spele in acelasi timp. Nu uitati ca apa se schimba de aproximativ 2-3 ori in fiecare zi. Apa neschimbata atrage insecte, pe care dvs probabil nu le vedeti, insa ei le simt.

2. De ce pisicile “framanta”?
Framantarea este facuta de pisicute pentru a stimula fluxul de lapte de la mama lor. Este o actiune instinctiva, ceea ce inseamna ca ei nu se gandesc la ce fac. La fel ca si un copil care continua sa suga degetul mare dupa ce a fost intarcat, pisicile de multe ori fac acelasi lucru si cand sunt adulte.

3. De ce pisicile si cainii mananca iarba?
Pisicile mananca iarba, deoarece enzimele din frunze ajuta la descompunerea blanii atuci cand trece prin tractul digestiv. Acelasi lucru este valabil si in cazul cainilor.

4. De ce cainii se rostogolesc in materii fecale?
Acest lucru este un obicei la unele rase de vanatoare si este facut instinctiv. Ei se rostogolesc in materiile fecale ale unui animal pe care il vaneaza in speranta ca, prin acoperirea cu mirosul lor vor avea un avantaj. Si ca fapt divers, este bine sa stiti ca este foarte greu sa-i dezobisnuiti de acest obicei.

5. Cum de sar pisicile atat de sus?
Daca v-ati intrebat vreodata cum o pisica poate sari cu asa usurinta de 5-7 ori inaltimea lor, raspunsul este foarte simplu. Este o chestiune de simpla ridicare si tractiune. Cu alte cuvinte, muschii picioarelor din spate sunt suficient de puternici pentru a catapulta tot corpul pisicii. Este ca si cum un om ar sari doua etaje din pozitia chircit.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu