Un caine in familie l-ar putea ajuta pe prescolarul dumneavoastra sa invete abilitati sociale si emotionale - Partea IV


Animalele de companie "pot fi asistenti sociali si ii pot ajuta pe copii sa-si insuseasca responsabilitatea prin grija, instruirea si ingrijirea animalelor de companie", a adaugat ea.

Ce sa stii inainte de a lua un caine

Deoarece cercetatorii nu au avut multe detalii despre structura famililor, este posibil ca rezultatele sa includa si familii care au fost capabile sa oferii medii mai bune pentru copiii lor. Valorea obtinerii unui caine este o decizie individuala, a spus Radesky.

Un caine vine cu o serie de responsabilitati semnificative, costisitoare, legate de ingrijirea, hranirea, vaccinarea si antrenarea acestuia, a spus Christian. Si daca copilul dumneavoastra are o varsta mica, veti fi persoana care va ingriji acel caine. Cainii, cu o durata medie de viata de 7 - 14 ani, vor sta in jurul dumneavoastra pentru o perioada lunga de timp - asadar luati in considerare modul in care cineva s-ar potrivi cu stilul de viata al familiei dumneavoastra si ar putea coexista cu opii de varste diferite sau alte animale de companie.

Exista si multe beneficii legate de proprietatea animalelor de companie: proprietarii lor au sanse mai mici sa moara de atac de cord, sa aiba tulburari de singuratate sau stres, sa experimenteze probleme cu somnul, sa aiba o stima de sine scazuta. Plimbarea cainelui aduce beneficii atat animalului cat si dumneavoastra.

Din pacate insa, stiinta nu a ajuns la o concluzie - in acelasi timp, unele studii au descoperit ca proprietarii de animale de companie sunt mai susceptibili de a fi singuri, deprimati si au alte probleme de sanatate.

Studii suplimentare care masoara dinamici si medii familiale mai diverse ne-ar putea spune mai multe despre modul in care animalele de companie ar putea stimula dezvoltarea copiilor.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu