Incep prin a va spune ca am deja un caine. Cand am discutat despre cumpararea unuia, i-am promis sotului meu – un om care accepta foarte greu un caine in casa – sa luam un caine de o rasa de dimensiuni medii sau chiar mici, potrivit pentru fiica noastra cea mica.

Ceea ce am facut cu adevarat a fost sa-l luam pe Ziggy, un labrador de 31 de kg, cu picioare foarte mari, care varsa enorm de multa blana pe tot parcursul anului.


Indiferent, este un caine pe care il adoram si am fost foarte norocosi ca acesta calatoreste bine in masina, fie ca sta in portbagaj fie ca sta pe bancheta din spate.

Binenteles, exista cateva lucruri de facut pentru ca prietenul dvs necuvantator sa se simta mai confortabil.

Cum sa tineti cainele in mod corespunzator fixat in masina

Acest lucru trebuie subliniat si reamintit de fiecare data, prima regula a calatoriei cu masina a unui caine, este de al asigura in mod corespunzator in masina. RSPCA recomanda un scaun special de caini, o cusca sau un ham, pe care sa-l montati pe centura de siguranta a masinii.

Lucrul esential este sa va asigurati ca animalul nu se poate misca prea mult si astfel sa va distraga atentia, sa se loveasca atunci cand masina se misca sau daca aveti un accident. Exista producatori de masini care ofera standard separatoare si protectii speciale pentru caini. Daca nu exista din standard, puteti sa luati ca optiune, iar pretul variaza intre 200-700 de euro, in functie de marca.

Optiunea mai ieftina este o cusca de protectie special realizata pentru masini, care costa de la 30 de euro in sus. Un sfat ar fi sa verificati dimensiunile portbagajului masinii inainte de a comanda, deoarece ar putea sa nu se potriveasca. Lazile sunt, de asemenea, o modalitate sigura de a calatori cu animalele de companie, cu conditia ca acestea sa fie asa cum recomanda RSPCA: “asigurati-va ca este suficient de mare pentru cainele dvs. Patul din interior ii va impiedica sa alunece si ii va face sa se simta mai confortabil”.

Hamurile s-au imbunatatit si ele foarte mult in ultimii ani, dar, dupa cum subliniaza si RSPCA, important este sa va asigurati ca animalul dvs este obisnuit sa poarte un ham, inainte de a-l lega de centura de siguranta. Exista pe piata o multime de hamuri robuste si bine captusite, special realizate pentru a se potrivi cu centurile de siguranta din masina.

Ce trebuie sa faceti daca aveti o defectiune cu cainele in masina?

Codul de siguranta al autostrazilor precizeaza ca, daca aveti o problema cu masina pe autostrada, trebuie sa lasati animalul in masina, cu exceptia cazului in care este o situatie de urgenta, caz in care trebuie sa ii tineti pe marginea drmului. De asemenea, este extrem de periculos pentru sanatatea cainelui sa il lasati in masina intr-o zi calduroasa, astfel ca daca vremea este calda, ar fi mai bine sa il dati jos.

Ce trebuie sa faceti atunci cand este vremea foarte calduroasa?

Asa cum am spus si cum ati mai auzit fara indoiala de nenumarate ori, nu lasati niciodata cainele intr-o masina fierbinte. Chiar si cu geamurile deschise si apa suficienta la dispozitia cainelui, poate fi foarte periculos pentru sanatatea animalelor.

In ceea ce priveste momentul in care sunteti in miscare cu cainele intr-o masina fierbinte, RSPCA recomanda ca aerul conditionat sa functioneze sau macar geamurile sa fie deschise.

Sfaturi pentru cand conduceti cu cainele in masina

Nu lasa cainele sa scoata capul pe ferastra. Apoi, incercati sa vedeti si cum se simte cainele din locul in care se afla. Daca pe locurile din fata aerul conditionat vi se pare suficient, pe bancheta din spate sau chiar din portbagaj este posibil sa nu fie deloc suficient sau chiar sa nu se simta.

In ceea ce priveste ferestrele deschise, nu lasati cainele sa stea cu capul afara din masina. Cainii sunt la fel de susceptibili ca si oamenii sa fie loviti de pietre, muste sau de murdarie in ochi si gura. Daca unul din aceste lucruri se intampla este posibil sa ajungeti la cabinetul veterinar de urgenta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu