Medicii veterinari sunt ingrijorati de cresterea numarului de animale de companie consumatoare de alcool

Odata cu apropierea sezonului cald, a concediilor si a perioadelor cand creste consumul de bere rece, medicii veterinari i-au sfatuit pe cei care detin animale de companie sa se asigure ca animalele lor nu ajung sa consume alcool.

Veterinarii au avertizat ca pisicile si cainii sunt curiosi in mod natural si este foarte probabil ca acestia sa se apropie de sticlele de vin sau de bere care sunt lasate nesupravegheate.

Cifrele arata ca unul din patru caini din Marea Britanie au consumat alcool la un moment dat si, desi majoritatea cazurilor sunt cauzate de proprietari neglijenti, insa unii au primit in mod deliberat bauturi alcoolice, astfel incat sa ii poata filma ca mai apoi sa impartaseasca experienta pe social media.

Ca si in cazul oamenilor, alcoolul provoaca daune animalelor, insa efectele sunt vazute mult mai rapid si cu o severitate mai mare, potrivit lui Argos Pet Insurance.

Medicul veterinar RSA, Andrew More, a declarat ca este important sa aveti grija de locul unde tineti bautura.

“Atmosfera sociala si varietatea de bauturi alcoolice bogate si gustoase, mult mai abundente pe timpul verii, trebuie sa va dea de gandit si sa va faca sa fiti mai atenti la locurile in care lasati bautura” spune Dr. Moore.

“Chiar si cantitati mici din aceste bauturi sezoniere pot fi periculoase pentru animalele noastre de companie, asadar intotdeauna sa fiti atenti la locul in care ati lasat bautura nesupravegheata”.

Maia Boylla, manager de produs pentru Argos Pet Insurance, afirma ca si cea mai mica cantitate de alcool poate face daune.

Aceasta persoana este unul dintre cei mai importanti oameni din Marea Britanie care lupta impotriva alcoolului pentru animalele de companie. Este atat de incredibil de usor pentru cainii nostri sa guste din bauturile nesupravegheate, ceea ce este ingrijorator deoarece alcoolul poate face foarte mult rau animalelor de companie, chiar si in cantitati mici.

Daca observati ca animalul dvs varsa, urineaza excesiv sau are dificultati de respiratie, este foarte posibil ca acesta sa se fi otravit cu alcool si trebuie dus la un cabinet veterinar.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu