Diferente intre caini si pisici

Care sunt cu adevarat diferentele intre caini si pisici? De ce sunt pisicile lasate singure de cele mai multe ori ore in sir, iar cainii au nevoie in mod constant de atentie? In continuare va prezentam un ghid util pentru intelegerea diferentelor intre cele doua animale de companie.

Comportament
Este foarte important ca atunci cand incercati sa intelegeti animalele dvs de companie, sa luati in considerare mediul lor natural. Pisica este obisnuita sa fie un vanator solitar, sa isi urmareasca prada – de cele mai multe ori singura, fara ajutorul unei haite. Astfel relatia pisicii cu mediul ei, va fi in mod natural mai dezvoltata decat orice nevoie de a avea o relatie cu alte pisici sau creaturi.

Cainele dvs pe de alta parte, este un animal de haita, obisnuit ca viata in salbaticie sa fie intr-un grup mai mare. Acest lucru inseamna ca acesta se va adapta mult mai usor la schimbarile din mediul sau. Toate acestea duc si la faptul ca acestia sunt mult mai usor de dresat in comparatie cu pisicile – pentru ca ei tanjesc dupa atentia haitei, in cazul acesta dupa atentia oamenilor.

Fizicul
Pisica dvs, fiind urmaritorul solitar al prazii, va fi in mod natural construita diferit fata de caine, fiind orientate catre vanatoare. Pisicile, din cauza dorintei lor instinctuale de a se deplasa in liniste pentru a vana, au muschii special facuti pentru a sari si a se deplasa fara sa le simtim. Constructia lor este speciala pentru furisat si pentru a fi cat mai agile, sacrificand astfel forta bruta si rezistenta atletica.

Pe de alta parte, cainele dvs are o constructie mult mai putin indreptata catre agilitate. In salbaticie, cainele s-ar fi bazat pe abilitatea lui de a fugari prada pe perioade lungi de timp, mai degraba decat pe abilitatile de a se furisa.

Dieta
Istoria animalelor de companie a afectat, de asemenea, dieta lor. De exemplu, pisica dvs este un carnivor strict, fara exceptie. Carnurile grase au fost principala modalitate pentru pisici de a supravietui in salbaticie, si, peste secole, acestea au ajuns sa se bazeze tot pe proteine, avand mese pline de carne pentru a se mentine in forma maxima. Pisicile au si obiceiul sa manance mai frecvent decat cainii si in portii mai mici.

Cainii, pe de alta parte, sunt animale omnivore. La fel ca si oamenii, acestia pot sa traiasca atat cu carne cat si cu plante. In situatii grave de supravietuire, cainii sunt capabili sa se sustina in intregime cu o dieta bazata pe plante, desi cu siguranta, proteina din carne functioneaza mai eficient. Cainii au, de asemenea, posibilitatea de a manca mai rar decat pisicile, desi in portii ceva mai mari. Digestia cainilor este mai lenta decat a pisicilor, iar in situatii de criza sunt capabili sa isi ia energia necesara din rezervele de grasime.

Alte diferente
- pisica are gheare retractabile, avand astfel posibilitatea sa le pastreze ascutite si mortale in situatii grave. Cainii pe de alta parte le au foarte mici pentru ca le folosesc la mers.
- corpul pisicii este proiectat pentru alpinism si sarituri, avand astfel posibilitatea sa isi urmareasca mai usor prada prin copaci sau pe alte obiecte mari. Cainele insa este proiectat sa fie ceva mai “pamantean”, acesta fiind in imposibilitatea de a sari sau de a se urca in copac la fel ca o felina.
- pisicile in general se educa singure in a folosi litiera. Pe de alta parte, cainii trebuie dresati de cand sunt foarte mici sa nu faca in orice loc doresc.
- pisica pe deplin dezvoltata are 30 de dinti, iar un caine va avea 42.
- pisica digera si metabolizeaza diferit unele medicamete, astfel pentru ele unele se dovedesc a fi toxice, iar pentru caini si oameni sa fie perfect sigure.
- pisicile au o memorie mult mai buna decat cainii, acesea isi pot aminti lucruri timp de 16 ore, iar cainii maxim 5 minute.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu