Cel mai bun loc pentru litiera

Cu toate ca s-ar putea sa credeti ca invatarea si formarea unei pisici de a folosi o litiera este la fel ca si in cazul cainilor, atunci trebuie sa aflati ca nu au nicio legatura. Pisicile sunt inclinate in mod natural sa elimine in nisip intr-o locatie privata. Cele mai multe dintre problemele cu care se confruta oamenii atunci cand vor sa invete o pisica sa foloseasca litiera sunt tot oamenii. O pisica inteligenta este posibil sa nu doreasca sa utilizeze litiera  in cazul in care proprietarul alege tipul gresit de nisip, nu curata cutia in mod corespunzator sau o plaseaza intr-o locatie gresita. Din fericire, aceasta ultima problema, in special, este foarte usor de rezolvat daca facem un mic compromis intre noi si feline.

In primul rand, aminti-va sa asezati litiera pisicii dvs intr-o zona sigura, la care poate sa ajunga usor si foarte rapid. Cu toate ca suntem convinsi ca ati vrea sa o asezati intr-o loc cat mai ascuns si unde de unde sa nu se simta mirosul, este mult mai important totusi ca litiera sa fie accesibila pisicii. Cel mai bun loc pentru o litiera este o zona curata, linistita si cu putin zgomot daca este posibil, un loc care pisica sa simta ca are intimitate. In functie de aspectul casei, un colt linistit intr-o camera de familie sau un ungher intr-un dormitor pe care nu il folositi, un dormitor pentru musafiri, ar putea fi alegerea perfecta. Conform unei societati din SUA (HSUS), pisicile se tem sa fie intr-o ambuscada sau intr-un spatiu inchis, astfel este bine sa evitati plasarea litierei intr-un dulap – este important sa nu faceti pisicile sa se simta ca fiind prinse. Acestea vor dori sa stie ce se intampla in julul lor atunci cand folosesc litiera. De asemenea, este foarte important sa nu foloseasca aceeasi litiera mai multe pisici, deoarece acestora nu le place sa impartaseasca acest lucru.

Cu toate ca baia ar putea fi un loc bun pentru o litiera, zgomotul masinii de spalat (daca acolo o tineti) ar putea speria pisicile si astfel sa le determine sa caute o locatie mai linistita. Si un alt lucru foarte important pe care trebuie sa-l tineti minte, potrivit HSUS si nu numai, pisicile sunt extrem de sensibile la miros, astfel incat acestea nu vor dori sa foloseasca o litiera in apropierea bolurilor lor de hrana si apa.

Dupa adoptarea unei noi pisici sau a unui pisoi, este bine sa o tineti intr-un spatiu mic in apropierea locului unde vreti sa ii plasati litiera in viitor, pana cand animalul se va simti confortabil in noua lui casa. Evitati amplasarea litierei intr-o locatie in care pisica dvs va trebui sa urce scari, pentru ca nu veti face decat sa o incomodati. Daca aveti o casa cu mai multe etaje, puteti sa amplasati cate o litiera la fiecare etaj, ar fi situatia ideala pentru pisica dvs, pentru ca va avea intotdeauna un acces facil la acestea. Cu pisicile este foarte importanta consecventa, astfel este bine sa plasati litiera de fiecare data in acelasi loc. Atunci cand pisica s-a obisnuit cu noua sa locuinta si ii veti da voie sa mearga prin toata casa, nu ii mutati si litiera; este mai bine sa isi gaseasca singura o cale pana la ea, decat sa ii schimbati pozitia. In acest fel va fi capabila sa se intoarca singura fara niciun fel de probleme.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu