Alergiile oamenilor la caini - Partea I

In timp ce noi de cele mai multe ori petrecem mult timp discutand despre alergiile animalelor noastre de companie, uitam sa  mentionam si alergiile oamenilor la animalele de companie. Sunt mii de oameni care sufera de alergii la animale. Unele dintre cele mai dureroase cazuri sunt la persoanele care iubesc foarte mult timp un caine sau o pisica si dezvolta brusc o alergie severa la acesta si astfel se va nevoiti sa decida intre pastrarea animalului sau mutarea acestuia in alta parte. Din fericire, acum exista mai multe optiuni pentru cei care iubesc animalele dar au alergii la acestea.

Alergiile pentru animale pot aparea la orice persoana indiferent de varsta. Cei mai multi oameni care sufera de alergii pentru animalele de companie au adesea alte alergii usoare sau moderate. Se crede ca exista o corelatie genetica puternica atunci cand vorbim de contractarea alergiilor. Cu alte cuvinte, in cazul in care parintii dvs au alergii, aveti sanse sa aveti si dvs. Conform ultimelor studii efectuate, alergiile la caini si pisici apar la aproximativ 15% din populatie.

Mai exact, la ce anume sunt oamenii alergici?
Persoanele alergice la animale, sunt adesea alergice la firele de par, saliva sau urina. Pentru ca pisicile si cainii sunt cele mai comune animale de companie, acestea sunt in fruntea listei de animale la care oamenii sunt alergici. Cu toate acestea, oamenii pot fi de asemenea alergici la pasari, hamsteri, iepuri, porci de guineea, cai, capre sau vaci. De asemenea, persoanele care sufera de alergii pot avea probleme cu unele rase de pisici, de exemplu, si cu altele nu.

Care sunt simptomele?
Persoanele cu alergii multiple sunt constiente de faptul ca, atunci cand alergiile lor actioneaza, vor suferi de mancarimi ale ochilor, secretii nazale abundente, simptome de astm, mancarimi ale pielii, roseata sau eruptii cutanate. In cazul in care persoana alergica este separata de animal timp de cateva zile sau saptamani, multe dintre aceste simptome se vor atenua, insa vor reaparea cand persoana va reveni in contact cu animalul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu