De ce ar trebui sa vaccincati pisicile? - Partea I

Pana nu de mult, pisicile, la fel ca si oamenii sau cainii, aveau destul de multe sanse sa se imbolnaveasca sau chiar mai rau, sa moara, de anumite boli care in prezent pot fi prevenite foarte usor. Vietile a milioane de pisici au fost salvate prin utilizarea de vaccinuri. Chiar daca pisica nu iese afara din casa sau intra in contact cu o alta pisica, puteti aduce din greseala virusi in casa prin intermediul pantofilor sau a hainelor. Protejarea pisicilor impotriva bolilor grave este obligatia oricarei persoane care detine o pisica.

Cel mai bun mod de a va asigura ca pisica dvs este bine protejata impotriva bolilor care pot fi prevenite este aceea de a crea un program regulat de vaccinare impreuna cu mediul veterinar. Pastrati intotdeauna in vedere faptul ca pisoii sunt mult mai susceptibili la infectii, deoarece sistemul lor imunitar este inca in curs de dezvoltare. Pisoii primesc anticorpi prin laptele matern, cu toate acestea, aceasta protectie naturala va interfera cu vaccinarile de aceea, cei mici vor avea nevoie de protectie maxima.

Medicii veterinari, in general, incep vaccinarea pisoiilor cand acestia au intre 6-8 saptamani. Pentru a se asigura ca pisoiul este bine protejat, acesta va primi vaccinarile ulterioare o data pe luna pana la varsta de aproximativ de 20 de saptamani. Pisicile adulte necesita vaccinuri o data pe an pentru cele mai multe boli. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu