Poti socializa cu o pisicuta? - II

Lucrul cu pisica ar trebui sa-l faceti in sesiuni scurte si calme. Periajul este un moment oportun pentru a incepe, deoarece este foarte placut pentru ele. Apoi puteti trece incet incet  la examinarea urechilor, a labelor, etc. Cel mai important lucru este acela de a face toate aceste lucruri si aceste treceri foarte incet, sa nu va grabiti niciodata. Tineti labele pisicii si apasati usor pe gheare este o alta practica utila, in acest mod putand sa i le scurtati. Puteti face multe lucruri daca aveti rabdare si va faceti timp pentru pisica dvs.

Puteti, de asemenea, sa dezvoltati inteligenta pisici prin expunerea repetata la o multime de lucruri noi. De exemplu jucariile diferite care sunt schimbate sau rotite des pot fi o buna modalitate. Jucarille preferate ale pisicilor de multe ori sunt foarte simple si le puteti avea in casa fara sa stiti de ele: pungi de hartie, sulul cu folie de hartie, capacul de la sticle, toate sunt foarte distractive pentru pisici.

Unul dintre lucrurile cele mai dificile pe care ar trebui sa il aratati pisicii este intrarea intr-o cusca sau o lada de dormit. Plasarea asternuturilor in acel loc ar trebui sa ajute pisica pentru a se acomoda mai usor. Acest lucru insa este necesar daca veti dori vreodata sa calatoriti cu pisica sau sa o mutati provizoriu in alt loc.

Nu conteaza daca aveti un pisoi de rasa pura sau doar ati salvat o pisica de pe strada, deoarece toti au nevoie de aceeasi grija si indrumare. Petreceti  timp cu noul membru al familiei si acesta va deveni un animal de companie dragastos si iubitor.Aceste cateva sugestii enumerate au rolul de a va arata cum sa faceti pisica dvs sa fie mai fericita, mai sanatoasa si mai cooperanta, in ciuda comportamentului lor independent.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu