Cum sa iti ajuti copilul sa aiba grija mai bine de un caine? Cateva sfaturi utile

Sursa foto: www.healthypetu.com
In cazul in care copilul tau este foarte incantat de ideea unui caine de companie, atunci s-ar putea sa nu fi nevoit sa il tot rogi sa aiba grija de el. Cu toate acestea, asta nu inseamna ca supravegherea unui adult nu este necesara atunci cand copilul tau are grija de animalul de companie. Va trebui sa iti inveti copilul cateva reguli de baza chiar inainte de a cumpara un caine.

Prima si cea mai importanta dintre reguli este aceea ca un caine este un animal viu si nicidecum o jucarie. Este normal ca un copil sa fie curios si atras de caine. Sunt numeroase cazuri in care cainele a avut un picior rupt, tocmai din dorinta copilului de a vedea cum s-ar descurca cainele cu un picior rasucit.

Acest lucru nu va creea decat frica si aversiune pentru caine in ceea ce il priveste pe copil. Va trebui sa ii explicati copilului ca un animal este complet diferit de o jucarie, cea din urma nesimtind durere atunci cand este rasucita sau indoita. In ciuda sfaturilor, ar trebui sa fi pregatit pentru anumite greseli.

Acesta este unul dintre motivele pentru care copilul ar trebui sa interactioneze cu animalul numai in prezenta unui adult. Bineinteles, copilul se poate purta adecvat in prezenta ta, si isi poate satisface curiozitatile cand este singur.

Totusi, nu ar trebui sa lasi sa se petreaca acest lucru. Mai degraba, ar trebui sa ii spui copilului ca nu are voie sa se joace cu animalul de companie decat in momentul in care tu esti multumit de felul in care copilul intelege sa se poarte cu acesta.

In al doilea rand, copilul ar trebui invatat ca plimbatul animalului este o sarcina permanenta. Daca este ingrijit cum trebuie, cainele poate trai intre 10 si 15 ani. Asta inseamna ca responsabilitatea este una de durata si copilul ar trebui sa fie pregatit pentru acest lucru.

Daca ii iei copilului un caine in perioada vacantei scolare, este foarte posibil sa intampini probleme odata ce scoala reincepe. In momentul in care copilul devine ocupat, acesta poate incepe sa ignore animalul de companie. Ar trebui sa ii explici foarte clar ca o astfel de decizie este inacceptabila.

Este de preferat sa oferi mici recompense copilului, sau sa il motivezi altfel, daca acesta are grija asa cum trebuie de cainele sau. Bineinteles, aceste mici recompnse nu trebuie sa duca la lacomia copilului. Totusi, si alte beneficii pot suplini aceste motivari.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu