Mentineti animalul de companie puternic si sanatos


Sursa foto: www.mama-knows-pets.com
Animalul dvs de companie este un membru important al familiei. Mentinerea sanatatii lui ii va oferi o viata mai lunga, iar dvs impreuna cu familia veti avea mai mult timp sa va bucurati de tovarasia lui. Animalele de companie au nevoie de o ingrijire permanenta a sanatatii, la fel ca si oamenii. De asemenea, animalele sunt vulnerabile la boli, astfel incat o ingrijire preventiva este esentiala pentru a evita asemenea momente neplacute.

Daca aveti deja un animal de companie probabil ca stiti ca acesta trebuie dus la cabinetul veterinar de mai multe ori pe an pentru injectii, pentru a il proteja de rabie si multe alte boli comune in randul animalelor. Pe langa aceste injectii este posibil ca medicul veterinar sa va indice anumite teste preventive si analize veterinarede laborator pentru a identifica eventualele probleme de sanatate. Cand sunt gasit probleme de sanatatea, medicul veterinar va va recomanda anumite medicamente pentru tratarea animalelor si restabilirea sanatatii lor. Solutiile impotriva puricilor si capuselor sunt folosite in mod obisnuit de posesorii de animale pentru a pastra locuintele curate si ferite de bolile pe care le pot aduce. Medicamentele pentru purici si capuse pot fi luate cu reteta sau fara, insa pentru siguranta animalului dvs de companie cel mai intelept este luati o reteta de la medicul veterinar.

Multe medicamente pentru animale pot fi utilizate ca preventie sau pentru indepartarea problemelor de sanatate, prin stimularea sistemului imunitar si prin ajutarea organelor corpului sa functioneze in mod corect, in acest fel fiind consolidata sanatatea animalului tau. Animalele se pot imbolnavi dupa ce consuma alimente destinate oamenilor, pot face: infectii ale vezicii urinare, tulburari gastro-intestinale, pietre la rinichi, deficiente la ficat, alergii, boli pulmonare, osteoartrita si multe altele. Toate acestea insa pot fi tratate si vindecate daca sunt descoperite din timp, iar acest lucru se intampla doar daca aveti un program regulat de vizita la un cabinet veterinar.

De asemenea, stiati ca baile facute regulat si ingrijirea animalelor de companie este o parte foarte importanta in procesul de mentinere a sanatatii? Sampoanele speciale pentru caini si pisici curata bacteriile si insectele. Spalarea regulata poata dezvalui si iritatii ale pielii, care altfel ar putea sa nu fie sesizabile sub stratul gros de blana. Sampoanele si medicamentele pentru animalele de companie, care contin lotiuni, pot ajuta la ameliorarea pielii uscate si la restabilirea sanatatii acesteia. Periajul are si el un rol important putand sa elimine murdaria si daunatorii din blana animalului, care ii dau o stare de inconfort. Exista pentru periaj piepteni speciali conceputi pentru animalele de companie. Un alt lucru important pentru sanatatea prietenilor necuvantatori este taierea unghiilor. Unghiile netaiate pot creste spre interior si pot patrunde in labele animalului, acesta fiind un lucru foarte dureros care, de asemenea, incurajeaza dezvoltarea bacteriilor.

Cel mai bun mod de a pastra animalele de companie puternice si sanatoase este sa fim foarte vigilenti, pentru a fi siguri ca le-am furnizat tot ceea ce este necesar: vizitele la medicul veterinar, o nutritie adecvata si ingrijirea animalului. Va iubiti animalul, asadar ajutati-l sa ramana puternic si sanatos pentru o viata lunga si fericita, la fel ca orice membru al familiei dvs.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu